Covid-19

INFORMATIE OVER COVID-19

U kan alle recente informatie over Covid-19 vinden via www.info-coronavirus.be

VACCINATIE TEGEN COVID-19

Laat je vaccineren! Doe het voor jezelf, en doe het voor elkaar! Elk vaccin beschermt één persoon, maar enkel als er voldoende mensen gevaccineerd zijn is de hele gemeenschap beschermd. Als je je laat vaccineren bouw je dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen over dit virus, en terug te kunnen gaan naar een “normaal” leven.
Meer info: http://www.laatjevaccineren.behttps://www.info-coronavirus.be/nl/vaccinatie.

 

FILMPJE CORONATEST BIJ KINDEREN

Dient je kind een Covid-19-test te ondergaan? Bekijk eerst samen onderstaand filmpje! Met dank aan UGent en UZ Gent.

 

IK VERTREK OP REIS

Het testen van reizigers, festivalgangers en dergelijke behoort niet tot de kerntaken van de huisarts. We verwijzen u hiervoor dan ook naar de labo’s van het ASZ (ma-vr 8u-20u, za 8u-12u, altijd op afspraak: klik hier), het OLV (elke dag ook zaterdag en zondag, altijd op afspraak: klik hier), het testcentrum in Ninove (klik hier of bel 054/505909) of labo Medina (van maandag tot vrijdag, op afspraak: klik hier). U hebt geen code of doktersvoorschrift nodig! Maar: vanaf 28/6 kunnen kinderen tussen 6 en 17 jaar, en iedereen die nog niet de kans kreeg zich volledig te laten vaccineren, twee gratis PCR-testen aanvragen via mijngezondheid.be, daarvoor ontvang je wel een code, te gebruiken in bovengenoemde labo’s vanaf 1/7 en binnen de 10 dagen. U spreekt af met het labo op welke manier u van uw testresultaat zal verwittigd worden. Maak tijdig uw afspraak!

 

IK WORD OPGENOMEN IN HET ZIEKENHUIS

U hebt van uw specialist een voorschrift voor een Covid-test ontvangen (indien niet: contacteer aub uw specialist). Met dit voorschrift kan u zich aanmelden in het labo van het ziekenhuis waar u zal geopereerd worden, of in het labo van het ASZ (elke werkdag en op zaterdagvoormiddag, enkel voor opnames in het ASZ, maak hier uw afspraak) of het OLV. U spreekt af met het labo op welke manier u van uw testresultaat zal verwittigd worden.