WELKOM

OP DE WEBSITE VAN HUISARTSENPRAKTIJK ARS MEDICA!

BELANGRIJKE INFO over het boeken van afspraken :
Lees aub eerst onderstaande informatie, nadien kan u een afspraak boeken.

Beste patiënten,

Vanaf nu kan u opnieuw online een afspraak maken voor niet-COVID problemen. Lees aub eerst onderstaande informatie. Afspraken bij Leen, onze verpleegkundige, kunnen enkel telefonisch gemaakt worden (elke ochtend tussen 8u en 12u).

We vragen met aandrang om voor luchtweginfecties (hoest, keelpijn, reuk- of smaakverlies, koorts, spierpijn,…. ) NIET online een afspraak te boeken, ook al werd u reeds negatief getest! In dit geval kan u online een teleconsultatie inplannen of gewoon contact opnemen met het secretariaat. Bij ernstige luchtwegklachten die gepaard gaan met kortademigheid, pijn op de borst of koorts hoger dan 39°C, neemt u uiteraard steeds telefonisch contact op met ons secretariaat!

Wanneer u een teleconsultatie boekt, zal de dokter u ongeveer op dat tijdstip opbellen op het nummer dat u vermeld heeft. Dit kan met een verborgen nummer zijn. U mag een teleconsultatie boeken wanneer u milde klachten van luchtweginfectie heeft, maar ook wanneer u denkt dat een klinisch onderzoek niet nodig zal zijn, bv voor het bespreken van het resultaat van een onderzoek. Wanneer de dokter het nodig acht, zal u gevraagd worden toch op raadpleging te komen. De teleconsultaties vervangen het huidige beluurtje. We hopen u op deze manier nog beter van dienst te kunnen zijn : teleconsultaties zijn op verschillende momenten in de dag mogelijk, u wordt zelf opgebeld, u hoeft niet meer tot vervelens toe naar het wachtmuziekje te luisteren! Hebt u een korte vraag, waarbij u denkt dat een teleconsultatie onnodig veel tijd in zou nemen, dan kan u deze via het secretariaat (elke voormiddag van 8u tot 12u) stellen. Uw vraag wordt dan doorgegeven aan de dokter.

De consultaties gebeuren in veilige omstandigheden : de dokters dragen een mondmasker, en de kabinetten en materialen worden na elke raadpleging ontsmet. Kom alleen, of indien nodig met één begeleider. In de wachtzaal mogen maximum vier personen tegelijk aanwezig zijn, wacht zo nodig even buiten of in uw auto tot er een plaatsje vrijkomt. Gelieve zelf ook een (stoffen) mondmasker te dragen. Indien u er geen heeft, zal de dokter er u één geven. Bij het binnenkomen en het verlaten van het kabinet zullen we u vragen de handen te ontsmetten. Betaal aub met Bancontact of Payconiq.

Onze balie blijft voorlopig gesloten. Als u met de arts afgesproken heeft dat u documenten mag komen ophalen, zullen deze gedurende één week onder gesloten omslag op onze deur hangen. U kan hier doorlopend (8u-19u) omkomen.  Vanaf 1 juli 2020 zullen wij met Helena werken. Dit is een programma waarmee wij op een veilige manier kunnen communiceren, denk maar aan voorschriften of verwijsbrieven doorsturen. Je krijgt dan een melding via mail wanneer er een nieuw document beschikbaar is.
We zouden jullie dan ook willen vragen om alvast een account te maken bij dit programma. De instructies daarvoor vind je hier.

Voor algemene informatie over het coronavirus, over de maatregelen van de overheid, voor tips over hygiëne,… kan u terecht op www.info-coronavirus.be of op 0800 14689 (tussen 8u en 20u). 

Bedankt voor ieders medewerking! 

Het team van Groepspraktijk Ars Medica.

AFSPRAAK MAKEN : Om online een afspraak te boeken : klik hier.
A.u.b. bij elke raadpleging uw geldig e-ID meebrengen! Voor kinderen die geen kids-ID hebben volstaat een SIS-kaart of ISI+-kaart. Dank!
Uw afspraak is een richt-uur, gelieve rekening te houden met mogelijke vertragingen.

FIETSENREK: Gelieve gebruik te maken van het fietsenrek (aan de linkerzijde van de parking) en geen fietsen meer tegen de gevel te plaatsen. Dank!